I 2015 etablerede Anne Gry Henningsen MÆRKVÆRK. MÆRKVÆRK skaber teateroplevelser, der rammer ned i de unges liv og udfordringer. Ambitionen er at skabe teater til teenagere, der perspektiverer og sætter gang i dialogen om de tematikker, de udfordres af på vejen til at blive voksne.

MÆRKVÆRK skaber forestillingerne i tæt samarbejde med unge, så vi ikke blot reproducerer egne forestillinger om, hvordan unge tænker og har det. Med afsæt i de unges livsverdener skaber vi kunstneriske oplevelser, hvor det unge publikum bliver spejlet og får et udgangspunkt for videre refleksion og stillingtagen til deres liv.

Næste forestilling er »under huden« om døden, sorgen og savnet. Forestillingen produceres af MÆRKVÆRK i samarbejde med Teatret Møllen i Haderslev.

MÆRKVÆRK har produceret forestillingerne »Stræber« om de unges kamp for at lykkes i præstationssamfundet og »+1« om unge og ensomhed. De to forestillinger er skabt i samarbejde med Teater Nordkraft i Aalborg. Fra 2010-15 var Anne Anne Gry Henningsen kunstnerisk leder af ungdomsforestillingerne hos Alias Teaterproduktion, hvor hun skabte fire ungdomsforestillinger »VILDT VOLDSOMT VENSKAB« om pigevold, »4,1 PROMILLE« om alkohol, »Fucking Fattig« om forbrug og »traditionen TRO« om religion. Forestillingerne er i dag en del af MÆRKVÆRKs repertoire.

MÆRKVÆRK turnerer i hele landet. Vi spiller for udskolingen i folkeskolen, gymnasier, efterskoler, produktionsskoler, på teatre og i teaterforeninger. Vi spiller oftest for unge og tit for forældre, der tager deres unge med i teatret.

MÆRKVÆRKs bestyrelse udgøres af forkvinde Clarissa Meister-Petersen, Kenneth Gall, Anders Holst og Helena Reumert Gjerding.