– en intens og intim ungdomsforestilling om at være ensom i en digital tidteateravisen.dk om »+1«, soloforestilling om unge og ensomhed

I »+1« møder vi en ung pige, som kæmper med en altopslugende ensomhed. Efter at have fået en invitation til klassens afgangsfest beslutter hun sig for at finde vej ind i det fællesskab, hun oplever at stå udenfor. Hvor svært kan det være? Deltager. Deltager ikke. Deltager måske.

På de sociale medier er eksponeringen af ens sociale liv eller manglen på samme stor. Man konfronteres konstant med de andres smilende fotos og vidunderlige liv, og selvom iscenesættelsen er gennemskuelig, kan ensomheden føles overvældende.

Med »+1« ønsker MÆRKVÆRK at give de unge en gribende historie, der viser vigtigheden af reelle og fortrolige relationer, hvor man kan dele sin hverdag og tanker og spejle sig i andres.

Læs om samtaleaftener med Ventilen om at forebygge og afhjælpe ensomhed herunder.

»+1« er skabt i co-produktion med Teater Nordkraft

Urpremiere på Teater Grob i København 20. oktober 2015 og på Teater Nordkraft 3. november 2015.

Turné efterår 2017

 

 

 

PÅ & BAG SCENENGALLERIANMELDELSERMULIGHEDERTURNÉ
MEDVIRKENDE ANNE GRY HENNINGSEN
INSTRUKTØR LEIV ARNE KJØLLMOEN
DRAMATIKER LINE MØRKEBY
SCENOGRAF & LYSDESIGNER RAPHAEL FRISENVÆNGE SOLHOLM
LYD- & VIDEODESIGN RASMUS KREINER

 

“En grum historie om ensomhed og om alt for meget fantasi til at dagdrømme om det, som ikke sker. Det er også en barsk historie om ikke at blive set – og om at være fanget i rollen som den generte, der bare er ’bedre til skriftlig end til mundtlig’. Jo tak. Men hvordan får man venner, når man ikke tør gå hen og sige noget til de andre? […] Anne Gry Henningsen spiller lige ud i øjnene på de unge, så de bliver helt stille.”
teateravisen.dk, Anne Middelboe Christensen


“Ordene fænger og bærer fortællingen frem i øjenhøjde med de unge. For Mørkebys rytmisk velklingende og spændstigt billedstærke tekst giver fortællingen et nærvær og psykologisk dybde, de unge kan identificere sig med.”

Teater1, Rie Hammer

starstarstarstarstarstar
“Mærkværks lille soloforestilling om facebookensomhed, ’+1’, rammer lige ned i sin unge målgruppe og i en tid, hvor 60 procent af alle unge siges at være ramt af ensomhed – som de sociale medier kun er med til at forstærke med alle de perfekte liv, det sociale pres og flimrende konkurrenceræs, der kan tage modet fra hvilken som helst teenager. […] Det skal nok give anledning til diskussion blandt det unge teenageklassepublikum, som ’+1’ oplagt retter sig mod.”

Politiken, Monna Dithmer


“…en på én gang rørende og rystende fortælling, der hele tiden balancerer hårfint mellem virkelighed og fantasi.”
Arbejderen, Gert Poder

Sådan kan I bruge forestillingen 

I hver skoleklasse sidder der 1-2 unge og føler sig ensomme og isolerede fra fællesskabet. Alle typer af unge kan blive ensomme – og man kan langt fra altid se udefra, hvem der oplever følelsen.

Mange ensomme unge er stille. De gør ikke væsen af sig, undgår øjenkontakt og trækker sig fra det sociale. Men også mange udadvendte unge oplever ensomhed. Det kan være klassens populære elev, der savner nogen at tale med om noget alvorligt, og ikke tror vennerne vil forstå det. Eller det kan være den larmende unge, hvis mobil bipper konstant, men som ikke har nogen at komme til, når det brænder på.

Rundt om i landet findes der flere frivillige organisationer, der hjælper ensomme unge med at finde vej ind i fællesskabet. De tilbyder blandet andet rådgivning, mødesteder, foredrag og oplæg til debatter. MÆRKVÆRK har allieret sig med Ventilen og headspace, der meget gerne vil samarbejde i forbindelse med forestillingen. De to organisationer dækker ikke hele landet, men en stor del af det. Det er heller ikke alle deres tilbud, der er helt gratis, men måske kan I få nogen til at dække omkostningerne.

Ventilen er en frivillig social organisation, der driver tilbud for ensomme unge mellem 15-25 år. Derudover arbejder organisationen for at skabe viden og debat om ungdomsensomhed. headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år, der hjælper unge med at få livet tilbage på sporet.

Har I andre ønsker, vil vi gerne forsøge at hjælpe jer, så kontakt os endelig, hvis I vil mere end at vise forestillingen.

Spiller på Aprilfestivalen 2017 & turnerer i efteråret 2017

Alder: 14-104
Varighed i min: 50
Opstilling i min: 120
Nedtagning i min: 60
Bredde i cm: 800
Dybde i cm: 800
Højde i cm: 375
Mørklægning: Ja
Strøm: 380V, 3x16A

Priser
10.500 kr. med max 100 publikummer ved lukket forestilling.
12.500 kr. i teatersal med max 100 publikummer.
18.500 kr. i teatersal med max 250 publikummer.

Rabat
15 % rabat ved to forestillinger samme dag og sted.

Tilskud
Forestillingen er refusionsgodkendt og godkendt til formidlingsordningen.

ALLE PRISER ER EX. MOMS