I 2015 etablerede Anne Gry Henningsen MÆRKVÆRK. MÆRKVÆRK skaber teateroplevelser, der rammer ned i de unges liv og udfordringer. Ambitionen er at skabe teater til teenagere, der perspektiverer og sætter gang i dialogen om de tematikker, de udfordres af på vejen til at blive voksne.

MÆRKVÆRK skaber forestillingerne i tæt samarbejde med unge, så vi ikke blot reproducerer egne forestillinger om, hvordan unge tænker og har det. Med afsæt i de unges livsverdener skaber vi kunstneriske oplevelser, hvor det unge publikum bliver spejlet og får et udgangspunkt for videre refleksion og stillingtagen til deres liv.

AKTUELT I SÆSON 2023/24

Næste forestilling er »GRÆNSELØST« en forestilling om at mærke efter og sætte grænser. Den spiller på ZeBU 4. – 13. januar 2024. Læs mere om forestillingen her.

I sæsonen kan man også booke to af vores øvrige forestillinger til at komme til jer. De kan bookes til skoler, teatre, forsamlingshuse mv. i hele landet:

Den ene er »DRØM DRØM DRØM« hvor de 100 unge publikummers drømme går i opfyldelse på scenen.

Den anden er »FRONTLØBERNE« er en aktivistisk klimafortælling. Hensigten er at vække de unge til stillingtagen og handling.

Læs mere om forestillingerne på turné – klik her – eller kontakt os.

TEATRETS HISTORIK

MÆRKVÆRK har produceret forestillingerne »»DRØM DRØM DRØM« en forestilling hvor drømme går i opfyldelse, Min krop – dit blik« en sanselig dokumentar om krop, identitet og selvværd, »FRONTLØBERNE« en aktivistisk klimafortælling, »under huden« om døden, sorgen og savnet, »Stræber« om de unges kamp for at lykkes i præstationssamfundet og »+1« om unge og ensomhed. De to sidstnævnte forestillinger er skabt i samarbejde med Teater Nordkraft i Aalborg. Fra 2010-15 var Anne Anne Gry Henningsen kunstnerisk leder af ungdomsforestillingerne hos Alias Teaterproduktion, hvor hun skabte fire ungdomsforestillinger »VILDT VOLDSOMT VENSKAB« om pigevold, »4,1 PROMILLE« om alkohol, »Fucking Fattig« om forbrug og »traditionen TRO« om religion. Forestillingerne er i dag en del af MÆRKVÆRKs repertoire.

HVOR KAN DU OPLEVE FORESTLLINGERNE

MÆRKVÆRK turnerer i hele landet. Vi spiller for udskolingen i folkeskolen, gymnasier, efterskoler, produktionsskoler, andre ungdomsuddannelser, på teatre og i teaterforeninger. Vi spiller oftest for unge og tit for forældre, der tager deres unge med i teatret.

MÆRKVÆRKs STIL

MÆRKVÆRKs forestillinger har ikke en genkendelig kunstnerisk stil – en æstetik du som publikum kan genkende os på. Det skyldes, at vi hele tiden søger at udtrykke os på nye måder, og at det aldrig er det samme hold af kunstneriske kræfter, der skaber værkerne.

Som teaterleder udvikler Anne Gry Henningsen den scenekunstneriske idé, researcher og dykker ned i et emne, hun oplever de unge udfordres af og som kunne være spændende at undersøge og give liv på scenen. Derefter formulerer hun et koncept og samler de kunstneriske kræfter, som har kompetencerne til at forløse netop denne idé.

HVEM ER BESTYRELSEN

MÆRKVÆRKs bestyrelse udgøres af forkvinde Clarissa Meister-Petersen, Anders Holst og Jacob Teglgaard.

HVEM STØTTER OS

Tak for støtten til vores teaterproduktionen gennem tiden til: Statens Kunstfond, A.P. Møller Fonden, Bikubenfonden, BUPL, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond, Den AP Møllerske Støttefond, Dansk Skuespillerforbund, Københavns Scenekunstudvalg, Nordea-fonden, Nørrebro Lokaludvalg, Oda og Hans Svenningsens Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, SPORTSGOODFONDEN, Spar Nord Fonden, Tuborgfondet, Wilhelm Hansen Fonden