Fortællinger fra finanskrisen

FUCKING FATTIG er en ungdomsforestilling om de mærker, der sidder i tøjet og dem, man kan få på sjælen.

FUCKING FATTIG handler om at vokse op med masser af penge og så pludselig miste dem. Den handler også om at få alt, hvad man peger på og alligevel ikke være rigtig glad. FUCKING FATTIG er en montage om to familier, hvor vi i en række billeder følger de unge og deres forældre. Hvert billede handler om udfordringerne ved at skabe sig en identitet som ung – med eller uden penge og mærker i tøjet.

Urpremiere på Bådteatret 2. Marts 2013.
Fucking Fattig har spillet over 100 forestillinger på turné rundt i Danmark.

Julie Maj Jakobsen blev nomineret til Årets Reumert 2013 for manuskriptet.

 

 

 

 

 

PÅ & BAG SCENENGALLERIVIDEOANMELDELSER
MEVIRKENDE CHRISTIAN HETLAND/MADS RIISOM & ANNE GRY HENNINGSEN
INSTRUKTØR PETERA SØE
DRAMATIKER JULIE MAJ JAKOBSEN
SCENOGRAF KONSULENT LISBETH BURAIN
LYSDESIGNER RAPHAEL SOLHOLM
INSTRUKTØRASSISTENT NICOLAI NYHOLM
SCENOGRAFASSISTENT ANNE SOFIE THOMSEN
PRODUKTIONSLEDER JENNIFER VEDSTED
PR-FOTO CHARLOTTE KHRIDIN-HAMMER/ROBIN HART


starstarstarstarstarstar
“Alias Teaterproduktion […] demonstrerer her igen, – med Anne Gry Henningsen som drivende kraft – hvordan de forstår at takle et problememne, uden at det behøver blive pædagogisk infoteater. […] Ingen tvivl om at Fucking Fattig også har fundet sit unge publikum. Der var fnis og grin og medfølende krummen tæer, men også hujende tilråb fra rækkerne, da de to fandt sammen: »Fucking nice!«.”
Monna Dithmer, Politiken

starstarstarstarstarstar
“Pågående og vedkommende ungdomsteater om frygten for at være fattig og anderledes. […] Jeg tror, at der vil være høj spejlingseffekt og underholdningsværdi hos et ungt publikum. Fordi historien ikke blot fanger afhængigheden af de mærker, der sidder i tøjet, men også de mærker, de fleste unge allerede har fået på sjælen. Angsten for at være anderledes, alene og udenfor.”
børneteateravisen.dk, Henrik Lyding

starstarstarstarstarstar
“… bryder folkeskoleklasserne ud i klapsalver og hujen. Jeg selv sidder ganske stille, trods glædesbobler indeni.”
Magasinet KBH, Alexandra Olesen

starstarstarstarstarstar
“Fucking Fattig er godt teater til tiden. En ungdomsforestilling for alle om identitet bundet op på forbrug. … Selvom du måske ikke tænker, du er ung, så vil Fucking Fattig givet ramme noget i dig. Det handler meget om at være ung, men det handler også om at være menneske i et samfund, hvor identitet i så høj grad hænger sammen med forbrug – og så har stykket en dejlig fandenivoldsk energi og er pokkers underholdende.”
Arbejderen, John Bruun

“Julie Maj Jakobsen har skrevet det mundrette manuskript til Alias Teaterproduktion, der sidste år hittede med 4,1 Promille. Og instruktøren Petrea Søe har med scenografen Lisbeth Burian skabt en forrygende forestilling på et guldgulv, der bliver mere og mere nøgent. Anne Gry Henningsen og Mads Riisom skifter både T-shirts og roller som teenagere og forældre. Særligt teenagernes følsomme sind rammer Riisom og Henningsen så præcist, at tilskuerne skifter mellem at pifte og være helt stille. Alligevel er forestillingen en griner fra start til slut. En lettelsesgriner.”
 Information, Anne Middelboe Christensen