skræmmende realistisk. Det her er
virkeligheden anno 2017. […] skal
ses især af de unge, men også alle andre.
For det her er et reality-tjek.
scenekanten.com

Om de unges kamp for at lykkes

Gennem de seneste 10 år er samfundets krav til de unge steget drastisk. Man skal, tidligere end før, vælge retning, hurtigere igennem uddannelsessystemet og helst være smuk, stærk og velmotioneret samtidig. Velkommen til det store stræberløb.

I et hæsblæsende tempo følger »Stræber« fem unge lige dér, på grænsen mellem at være ung og voksen, hvor drømmene er store, mulighederne mange og forventningerne 12-talshøje. Men hvem styrer egentlig retningen? Hvad er prisen for at deltage? Og er det overhovedet et løb, man kan vinde?

Forestillingen går helt tæt på og undersøger de unges stræbsomme liv indefra.

Det siger forskerne

Generation Præstation er betegnelse for de mange unge. der i dag suser af sted gennem skole og uddannelse – og livet- med øjnene stillet skarpt på den gode præstation. Det kunne også hedde Generation Pres, for kravene er tårnhøje, og tolerancen over for fejl og dårlig kampform er nærmest lig nul.”
Lone Ross Nylandsted, læge, Ph.D.

Både de unge, der dagligt kæmper for at leve op til samfundets tårnhøje forventninger, og de, som er stået helt af, mistrives. Derfor er det afgørende, at både forældre, daginstitutioner og skole satser på at udvikle børn og unge som hele mennesker – i stedet for blot at fokusere på deres udvendige og målbare præstationer.” 
Per Schultz Jørgensen, professor emeritus, dr. phil, forsker og tidligere formand for Børnerådet.

STRÆBER er en co-produktion med Teater Nordkraft. Urpremiere på Teater Nordkraft juni 2017 med Mikkel Reenberg, Marie Mondrup & Anne Gry Henningsen.

PÅ & BAG SCENENVIDEOGALLERIANMELDELSERMULIGHEDERTURNÉ 2019 & 2020

MEDVIRKENDE MIKKEL REENBERG, ANE HELENE HOVBY & ANNE GRY HENNINGSEN
INSTRUKTØR PETREA SØE
DRAMATIKER JULIE MAJ JAKOBSEN & PETREA SØE I SAMARBEJDE MED HOLDET
DRAMATURG TRINE WISBECH
SCENOGRAF LISBETH BURIAN
LYSDESIGNER MATHIAS HERSLAND
INSTRUKTØRASSISTENT JONAS ØSTERGAARD PEDERSEN
FOTO PER MORTEN ABRAHAMSEN
PRODUCENT TEATER NORDKRAFT & MÆRKVÆRK

lige bag det meget enkle og tilsyneladende karikerede gemmer der sig et svælg af oplevelser og et dyb af følelser, der suger én ned i et frit fald. […] Forestillingen skildrer så fint ønsket om at ville vælte verden og ende med selv blive væltet omkuld – af et knips.

Dramatiker Michael Svennevig.
Læs mere her.

Anne Gry Henningsen, Mikkel Reenberg og Marie Mondrup er nærmest uhyggeligt gode til at lægge deres voksne væsen fra sig og glide fuldstændig ind i deres roller som 14-årige skoleelever.

Steen Blendstrup, kommunikatør og ivrig teatergænger
Læs mere her.

 

Undervisningsmateriale & workshop

Undervisningsmaterialet kan frit downloades under menupunktet ‘skole’. Desuden tilbyder vi workshops, hvor de unge selv prøver kræver med tematikken med underviser Freja Rault-Lykkeberg. Ring til teatret på tlf. 27 54 62 35 og hør nærmere.

UNDERVISNINGSMATERIALE

Undervisningsmaterialet giver jer et indblik i forestillingens proces og tilblivelse, inspirerer jer til at arbejde med forestillingens tematikker og giver jer ideer til øvelser, der kan styrke trivslen samt fælles mål i dansk og bevægelse.

Varighed to lektioner
Pris gratis
Download maerkvaerk.dk/skole

WORKSHOP

I workshoppen arbejder vi med teaterøvelser og praksisfokuseret tekstanalyse, der skaber en unik og vedkommende oplevelse af at arbejde med forestillingens tematik. Indholdet er fælles teaterøvelser, arbejde med udvalgte scener i grupper, visning i grupper og fælles refleksion.
Underviser Freja Rault-Lykkeberg er uddannet fra Teatervidenskab og har specialiseret sig i formater, der inviterer de unge til at arbejde med teater med udgangspunkt i professionelle forestillinger.

Varighed 90 min. med max. 30 elever
Pris 1.995 kr.
Booking 27 54 62 35

Turnéperiode:
7. januar – 15. februar 2019
20. januar – 7. februar 2020

Alder: 13 – 103
Varighed: 55 minutter
Opstilling: 150 minutter
Nedtagning: 60 minutter
Scenebredde: 8 meter
Scenedybde: 7 meter
Højde til loft: 3,5 meter
Mørklægning: nødvendig
Strøm: 1 stk. RØD CEE, 3x16A

PRISER
13.000 kr. ved max 100 publikummer – gruppeforestillinger
16.500 kr. ved max 100 publikummer – offentligt billetsalg

Priser er angivet ex moms.

Forestillingen er refusionsgodkendt og godkendt til formidlingsordningen