Hvad betyder det egentlig at tro? 
Hvordan føles det?
Og hvad skal man overhovedet tro på?

»traditionen TRO« undersøger de unges forhold til religion og tro med udgangspunkt i tiden omkring konfirmationen. Forestillingen går helt tæt på tre unge og de begivenheder, der præger deres liv, tanker og tro. En skilsmisse, en døende farmor og et familieopgør vender op og ned på deres liv og sætter følelser, diskussioner og religiøse begreber og traditioner i spil. Og selvom de tre er kristne, fører deres diskussioner også forestillingen omkring de to andre monoteistiske religioner – jødedom og islam.

»traditionen TRO« bygger på research og interview med inddragelse af blandt andre ungdomsforskere, præster, unge med en anden religiøs baggrund og unge, der har valgt eller fravalgt konfirmationen.

I foråret 2018 spilles forestillingen af Lotte Bergstrøm, Jacob Teglgaard og Brian Hjulmann. I foråret 2017 spilledes den af Lotte Bergstrøm, Jacob Teglgaard og Magnus Bruun og i foråret 2015 af Lotte Bergstrøm, Jacob Teglgaard og Ernesto Piga Carbonne.

Urpremiere 17. november 2014 på Teater Grob i København med Lotte Bergstrøm, Jacob Teglgaard og Carl Martin Norén.

 

PÅ & BAG SCENENGALLERIANMELDELSERTURNÉ

MEDVIRKENDE JACOB TEGLGAARD, BRIAN HJULMANN & LOTTE BERGSTRØM
INSTRUKTØR MARIA KJÆRGAARD-SUNESEN
DRAMATIKER LÆRKE SANDERHOFF
SCENOGRAF ALLAN FRAUSING
LYSDESIGN RAPHAEL SOLHOLM
PR-FOTO PER MORTEN ABRAHAMSEN/ROBIN HART

starstarstarstarstar
Der er ingen tvivl om, at de vil kunne sætte skoleklasser – og også forældre og børn – i gang med mange gode samtaler efter denne forestilling, der har dansk børne- og ungdomsteaters høje kvalitet

Knud Cornelius, Frederiksborg Amts Avis

starstarstarstarstarstar
Det er tydeligt at mærke, hvordan det unge publikum her på Grob er helt med, når det gælder det, der rent faktisk er de tres kerneproblem: opgøret med forældrene. Det er den afgørende kamp, som det at tro eller ej bliver brugt som et redskab i. […] kan forestillingen netop rejse spørgsmålet om tro i kraft af sit indfølende ungdomsportræt. Deri ligger troværdigheden.
Monna Dithmer, Politiken

starstarstarstarstarstar
Alias Teaterproduktion sætter spørgsmålstegn både ved tro og traditioner i en velturneret forestilling. […] I ‘Traditionen TRO’ træffer Alias alle dem, der nærmer sig en konfirmation uden helt at vide, hvad de står overfor. […] enkel, effektiv og ganske smuk scenografi […] Spillet er energisk og varieret […] Lotte Bergstrøm i skovhuggerskjorte, altid nuanceret og klar, både som teenager, præst og mor. Carl Martin Norén kan spille højlydt trods og tankefuld søgen efter svar med samme store troværdighed, og Jacob Teglgaard lægger sin store krop præcist til både en usikker og plaget hyperenergisk dreng og en myndig far med hang til orden og traditioner.
Janken Varden, Teateravisen.dk 
Læs anmeldelsen

“Alias-ensemblet spiller med en ligefremhed, der får selv de mest larmende 7. klasser til at tie stille og udvise respekt”
Anne Middelboe Christensen, Information
Læs anmeldelsen

starstarstarstarstarstar
“Usædvanlig underholdende ungdomsforestilling”
kulturshot.dk, Johanne Hav Hermansen
Læs anmeldelsen

starstarstarstarstarstar
”Traditionen tro fik mig til at grine, sådan rigtigt grine, på grund af den hudløse ærlighed personerne eksponerer sig med.”
Lærke Bjerre, Kulturkongen

starstarstarstarstarstar
”En Forestilling som alle unge burde gå ind og se. […] Flot Forestilling, tiden fløj af sted.”
Pia Arp, Kulturkongen

Læs debatindlægget i lokalavisen.dk Syddjurs, hvor Elisabeth K. Grahl-Madsen reflekterer over forestillingens indhold. Samtidig er hendes debatindlæg også en anbefaling til alle unge, forældre, lærere og præster til at se forestillingen. Læs her.

 Turnéperiode januar & februar 2018

Alder: 12 -102 år
Varighed: 60 min
Opstilling i min: 150
Nedtagning i min: 60
Bredde i cm: 600
Dybde i cm: 800
Højde i cm: 400
Mørklægning: Ja
Strøm: 3x16amp

Priser

13.000 kr. med max 100 publikummer ved lukket forestilling.
16.500 kr. i teatersal med max 100 publikummer.
21.500 kr. i teatersal med max 250 publikummer.

Rabat
15 % rabat ved to forestillinger samme dag og sted.

Tilskud
Forestillingen er refusionsgodkendt og godkendt til formidlingsordningen.

ALLE PRISER ER EX MOMS